Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på IMs webbplats.

Antal träffar: 8

 • Projektutställning på OpenLab

 • Hur kan IM:s lärare på bästa sätt koppla utbildningen till samhällets behov? Många studenter är missnöjda med arbetslivsanknytningen och efterfrågar mer kontakter med näringslivet. Nu ska ett nytt kompetensutvecklingsprojekt stärka lärarnas samverkan med arbetsmarknaden.

 • Saabs teknikchef får IM:s guldmedalj i industrisamverkan

  Hallå där, Pontus de Laval, teknikchef på Saab, som får IM:s guldmedalj för industrisamverkan 2017. Hur känns det?

 • Unikt projekt för en hållbar framtid inspirerar gymnasieelever i Södertälje

  Kryptologi, framtidens ingenjörer, tredjegradsekvationer, industridesign, förarlösa fordon och framtidens städer. Det är något av innehållet i en kick-off vid IM Södertälje denna vecka för ett nytt projekt för en hållbar framtid. Satsningen är ett initiativ från Södertälje Science Park i samarbete med IM, AstraZeneca, Scania, och Södertälje kommun.

 • IM med i nationell arena för marin forskning och innovation

  Algodling, marin biomassa, marina polymerer och framtidens undervattensrobotar. Det är några forskningsområden på IM som kan bli aktuella för den marinforskningsarenan Kristineberg Marine Research and Innovation Centre. En unik nationell forsknings- och innovationsmiljö för blå tillväxt som IM nu ska bygga upp tillsammans med fem andra starka forskningsaktörer och Lysekils kommun.

 • ”IM ska vara en självklar samarbetspartner inom energi”

  Hallå där, Lina Bertling Tjernberg, ny föreståndare för energiplattformen på IM. Hur kommer inriktningen för energiplattformen se ut framöver?

 • ”A better tomorrow – det är ju därför vi forskar”

  Hallå där Robert Lagerström, forskare på IM och medlem i Sveriges Unga Akademi där du driver ett kortfilmsprojekt för barn och unga, A better tomorrow. Kan du berätta lite om projektet?

 • Näringsliv och samhälle

Tillhör: Välkommen till IM
Senast ändrad: 2020-09-22